‘Reinventing the Royals’ toch op tv

Vorsten

2015-02-04 08:55:00

LONDEN – BBC zendt binnenkort toch de documentaire uit over het Britse koningshuis die eerder in januari werd geschrapt. Op 19 februari laat de Britse omroep het eerste deel van de tweedelige serie zien, zo maakt de BBC bekend.

Reinventing the Royals zou eigenlijk op 4 januari uitgezonden worden, maar dat werd toen uitgesteld. Er zou toen namelijk geen toestemming zijn geweest om archiefbeelden van de royals uit te zenden. Ook had de omroep een brief gekregen van de advocaten van Charles, daarmee zou geprobeerd zijn om de uitzending tegen te houden . Een woordvoerder van BBC laat nu weten dat deze problemen zijn opgelost, zodat het originele programma kan worden getoond.

De eerste aflevering richt zich in het bijzonder op prins Charles en de periode na het overlijden van Diana, prinses van Wales. Na haar overlijden zou de prins een spindoctor hebben ingehuurd die hem kon helpen om zijn imago wat op te veizelen. Het programma focust zich behalve op Charles ook op prins William en prins Harry.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie