Droom Camilla gevangen in pot

Vorsten

09-07-2016 12:26:00

Een grote droom van Camilla, hertogin van Cornwall, is gevangen in een pot en wordt sinds zaterdag tentoongesteld in Londen. De echtgenote van prins Charles is een van de vijftig beroemdheden die meewerkt aan het project The BFG Dream Jar Trail.

Camilla wil dat alle kinderen verslingerd raken aan lezen. “De kracht van een goed verhaal is immens”, lichtte de hertogin toe. “Mijn droom is dat elk kind leert om te lezen en een leven lang plezier beleeft aan boeken.”

Kunstenaar Michael Howells ging aan de slag met Camilla’s droom en maakte een beeld van lezende kinderen omringt door boeken. Dat beeld is in een enorme pot geplaatst, een verwijzing naar de dromen en nachtmerries die de Grote Vriendelijke Reus in het verhaal van Roald Dahl vangt in potjes.

Geveild

Dahls verhaal uit 1982 is verfilmd. De film The BFG verschijnt later deze maand in de Nederlandse en Britse bioscopen. Dit jaar staat bovendien in het teken van de Britse schrijver, die in september honderd zou zijn geworden. Camilla is beschermvrouwe van Roald Dahl 100.

De hertogin van Cornwall, wier dromenpot deze zomer te zien is in St. James’s Park, is niet het enige lid van de Britse koninklijke familie dat haar droom liet vangen. Ook Sophie, de gravin van Wessex, werkte mee aan het project. Wat haar droom is, wordt later bekendgemaakt.

De vijftig potten zijn tot en met 31 augustus te zien op diverse locaties in het Verenigd Koninkrijk. Na de zomer worden de kunstwerken geveild, de opbrengst gaat naar verschillende goede doelen.

Meer Verenigd Koninkrijk