Dubbel koninklijk bezoek voor National Gallery

Vorsten

2019-03-13 20:50:00

De Britse prins Charles is woensdag met een bijzondere gast samen naar de opening van de tentoonstelling Sorolla: Spanish Master of Light over de Spaanse kunstenaar Joaquín Sorolla y Bastida gegaan. Niemand minder dan koningin Letizia van Spanje was naar de National Gallery in Londen overgekomen om hem te vergezellen.

Letizia, die voor de gelegenheid een fleurige bloemenjurk uit de kast had getrokken, werd hartelijk begroet door Charles. De Spaanse royal kreeg volgens Britse media een kus op de wang van de inmiddels 70-jarige Britse troonopvolger. In juli 2017 was de koningin voor het laatst in Groot-Brittannië, toen er voor Letizia en koning Felipe ook een onderonsje met Charles en zijn vrouw Camilla op het programma stond.

Charles is beschermheer van de National Gallery. Hij had overigens een drukke avond, want voor het culturele uitstapje woonde de prins nog de vijftiende editie van de Prince’s Trust Awards bij in London Palladium. Net als voorgaande jaren worden daarbij jongeren in het zonnetje gezet die zichzelf uit een extreem moeilijke situatie hebben geknokt. Op het event, dat doorgaans door vele bekende sterren wordt bezocht, mocht Charles ook spreken.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?