Echtpaar Harry en Meghan bij feest Charles

Vorsten

2018-05-14 14:56:00

Dat prins Harry en Meghan Markle na hun bruiloft niet direct op huwelijksreis gaan, was al duidelijk. Nu weten we waarom het stel, dat zaterdag trouwt, de reis uitstelt. Volgende week dinsdag zijn Harry en Meghan bij een tuinfeestje ter ere van de zeventigste verjaardag van prins Charles.

Het feest in de tuin van Buckingham Palace wordt volgens Britse media de eerste keer dat Meghan als lid van de Britse koninklijke familie actief is. Voor het tuinfeest worden ruim zesduizend vertegenwoordigers van liefdadigheidsinstellingen waarmee prins Charles een nauwe band heeft, uitgenodigd. Ook Charles’ vrouw Camilla is volgende week van de partij in Londen. Harry’s vader wordt in november zeventig.

Er bestaat een kleine kans dat Meghan zich al voor het tuinfeestje laat zien als hertogin. Mogelijk brengt ze met Harry een bezoek aan de beroemde Chelsea Flower Show, die maandag bezocht wordt door onder anderen koningin Elizabeth. Britse media houden het er echter op dat Harry en Meghan de extra aandacht die hun eerste optreden als man en vrouw genereert gebruiken voor de verjaardag van Charles. Waarschijnlijk gaan de twee vrij snel na het tuinfeestje op huwelijksreis.

Laatste nacht

Welke titel Harry en Meghan krijgen, wordt zaterdag pas duidelijk. Dan maakt koningin Elizabeth bekend welk hertogdom aan het paar wordt gekoppeld. Vooral de hertogdommen van Sussex en Clarence worden genoemd.

Kensington Palace gaf maandag weer een aantal details rondom de bruiloft vrij. Zo weten we nu waar Harry en Meghan hun laatste nacht voor het huwelijk doorbrengen. Harry verblijft met zijn broer en getuige prins William in het luxe hotel Coworth Park, Meghan slaapt met haar moeder Doria Ragland in het Cliveden House Hotel. Dat Harry en Meghan hun laatste ongehuwde nacht niet samen doorbrengen, was al bekend.
Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!