Edward en Sophie grappen over interview Harry en Meghan

Vorsten

05-06-2021 09:36:54

Prins Edward en zijn vrouw Sophie wilden in een gezamenlijk gesprek met The Telegraph niet inhoudelijk reageren op het veelbesproken interview van hun neef Harry en diens vrouw Meghan met Oprah Winfrey. De graaf en gravin van Wessex grapten in plaats daarvan dat ze geen idee hadden waar de interviewer het over had.

“Wie is Oprah”, reageerde het jongste kind van koningin Elizabeth toen hem werd gevraagd of hij het televisie-interview had gezien. “Ja, welk interview bedoel je”, vulde Sophie lachend aan.

Het interview dat Oprah met Harry en Meghan had werd in maart uitgezonden. De prins en zijn vrouw spraken hierin openhartig over waarom ze hadden besloten een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Kijkers reageerden geschokt op meerdere uitspraken van het koppel, onder meer over racisme binnen de familie. Zo zei Meghan dat een familielid gesprekken had met Harry voor de geboorte van hun zoontje Archie over “hoe donker de huid” van de baby zou zijn.

Harry’s oudere broer prins William ontkende na het interview dat hun familie racistisch is. Buckingham Palace liet namens de koningin weten dat de familie bedroefd was te horen hoe moeilijk de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft