Eerste trailer van documentaire over prins Philip vrijgegeven

Vorsten

2021-09-12 22:27:46

Britse royals zijn in de aankomende documentaire over prins Philip openhartig over hun band met hem. In de eerste trailer, die zaterdag is vrijgegeven, is te zien hoe onder anderen prins Charles, prins William en prins Harry herinneringen ophalen.

“Hij is altijd een grote kracht geweest achter alles wat we hebben gedaan”, zegt William over zijn in april overleden opa. Ook zijn broer Harry spreekt in Prince Philip: The Royal Family Remembers vol lof over hun grootvader. “Hij was zonder twijfel volledig zichzelf.”

Charles, de oudste zoon van Philip en koningin Elizabeth, is blij dat hij zoveel tijd met zijn vader heeft gehad. “We hebben geluk gehad dat we bijna honderd jaar van hem hebben kunnen genieten.”

De documentaire werd eigenlijk gemaakt vanwege de 100e verjaardag van de prins in juni. Omdat hij die mijlpaal net niet heeft gehaald werd besloten er een eerbetoon van te maken. Zo zijn er ook gesprekken met zijn familie na zijn dood opgenomen. Prince Philip: The Royal Family Remembers op 22 september bij BBC One te zien.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek