Catherine en William bijna weer naar huis

Vorsten

24-04-2014 10:35:00

CANBERRA – Het einde van het Australië-bezoek van prins William en zijn vrouw Catherine komt in zicht. De hertog van Cambridge heeft al laten weten dat hij het land ‘met tegenzin’ maar ook ‘met prachtige herinneringen’ zal verlaten, meldt Daily Mail.

”We kijken er erg naar uit om eens terug te komen”, zei prins William donderdag op een receptie in het bijzijn van de Australische premier Tony Abbott en 600 gasten.”Wanneer dat zo is, zullen we ons opnieuw verbazen over alles wat Australië is en nog zal worden.”

In zijn speech in het parlement in Canberra prees William het Australische leven. “Australië heeft een levenskwaliteit en niveau van excellentie dat het land tot een magneet maakt: het is een enorm aantrekkelijke plek om te wonen, handelen, investeren en gewoon te bezoeken. De kunst en wetenschap floreert, de Australische sportsuccessen zijn legendarisch en de landbouw is, van traditioneel tot technologisch zeer geavanceerd, erg succesvol. Dit is een land dat internationaal gezien bovenaan de ranglijst staat.”

Knuffelwombat

De hertog van Cambridge bedankte het volk voor de warmte en vriendelijkheid die het gezin heeft ervaren. “We vertrekken met geweldige herinneringen en George neemt zijn knuffelwombat mee, waar hij tegenwoordig zo graag op kauwt.” Die kreeg de dreumes vorige week van de Australische gouverneur-generaal Peter Cosgrove.

Naast het bezoeken van de receptie in het parlement heeft het paar donderdag ook een boom geplant in een bos vol zeldzame bomen in Canberra. Vrijdag woont het stel nog een herdenkingsdienst bij op zogeheten Anzac Day, de dag waarop alle Australische en Nieuw-Zeelandse oorlogsslachtoffers worden herdacht. Daarna vliegen William, Catherine en George huiswaarts.

Meer Verenigd Koninkrijk