Elizabeth en Merkel ‘schrijven geschiedenis’ tijdens audiëntie

Vorsten

2021-07-02 21:54:00

Koningin Elizabeth heeft voor de laatste keer een onderhoud gehad met de vertrekkend Duitse bondskanselier Angela Merkel. De Britse vorstin ontving haar op Windsor Castle voor een audiëntie.

Een opgewekte Elizabeth begroette Merkel hartelijk, zo is op beelden te zien. “Goed u weer te zien”, aldus de koningin, die daarna wees op de aanwezige fotografen. “Hier staan de fotografen, ik ben er altijd van bewust dat ze een foto willen maken en geschiedenis willen schrijven.”

Elizabeth vroeg Merkel vervolgens naar haar ontmoeting met premier Boris Johnson, eerder op de dag. De Duitse, die binnenkort na ruim zestien jaar afscheid als regeringsleider neemt, bevestigde dat deze op het landgoed Chequers plaatshad en dat ze een “prachtige dag” had gehad.

Merkel en Elizabeth zagen elkaar kort geleden nog. Half juni, bij de driedaagse top van de G7 in Cornwall, moest de bondskanselier nog hartelijk lachen om de vorstin. Tijdens een officieel fotomoment met de G7-leiders grapte ze: “Moeten we kijken alsof we het naar onze zin hebben?”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana