Elizabeth geeft startschot estafette voor Commonwealth Games

Vorsten

07-10-2021 18:08:41

Koningin Elizabeth heeft donderdag het startschot gegeven voor de estafette voorafgaand aan de Commonwealth Games. Het was de eerste keer sinds de wereldwijde coronapandemie dat de vorstin een evenement hield bij Buckingham Palace.

De estafette start traditiegetrouw met de ontvangst van een speciaal slaghout dat is gemaakt van hout en metaal. Op het slaghout, dat een baton wordt genoemd, staat een persoonlijke boodschap van de koningin voor de atleten. De baton werd deze keer in ontvangst genomen door paralympiër Kadeena Cox. De atlete won dit jaar goud tijdens de paralympische spelen in Tokio.

De Commonwealth Games gaan op 28 juli 2022 van start in Birmingham, maar voor het zover is legt de baton in estafettevorm 145.000 kilometer af in 72 gebieden en plaatsen uit de Gemenebest. De baton gaat daar 294 dagen over doen en vliegt op 9 oktober naar zijn eerste stop op Cyprus.

Elizabeth werd tijdens de uitreiking van de baton vergezeld door haar jongste zoon, Prince Edward. Hij is beschermheer van de Commenwealth Games, een internationaal sportevenement voor alle landen uit de Gemenebest dat elke vier jaar wordt gehouden.


Meer Verenigd Koninkrijk