Elizabeth heeft videochat met militairen over impact coronavirus

Vorsten

14-07-2020 22:26:09

De Britse koningin Elizabeth heeft dinsdag in een videochat gesproken met en vragen gesteld aan drie Britse militairen en generaal Sir Nicholas Carter, de chef van de Defensiestaf. Dat deed ze om te vernemen hoe het werk van het leger van het Verenigd Koninkrijk vordert tijdens de coronacrisis in eigen land en bij overzeese missies.

Ook in het leger is er vanwege de uitbraak van het coronavirus druk komen te staan op het personeel en zijn veranderingen in verschillende werkwijzen doorgevoerd.

De koningin hoorde verhalen van de militairen over de impact op het thuisfront bij het voor lange tijd van huis zijn. Veel Britse militairen konden de afgelopen maanden vanwege het virus niet naar huis terugkeren en waren daarom langer dan gebruikelijk gescheiden van hun geliefden.

VN-Vredesmissie

Luitenant-kolonel Barrie Terry, die momenteel in Mali zit voor de VN-vredesmissie, heeft zijn familie sinds vorig jaar niet meer gezien. Hij sprak met de koningin over het werk van zijn vrouw thuis die andere verpleegsters opleidt om patiënten met Covid-19 te behandelen.

Sophie Levy, die momenteel aan boord van de RFA Argus in het Caribisch gebied voor het eerst op een missie is, sprak vanaf het schip met Elizabeth over haar rol als monteur die helikopters klaarmaakt voor de vlucht. De bemanning zal de hele zomer in het Caribisch gebied blijven om ondersteuning te bieden als het orkaanseizoen losbarst.

De Koningin, in haar hoedanigheid als hoofd van de Strijdkrachten, bedankte al het dienstpersoneel voor hun toewijding. “Het is goed van jullie te horen, bedankt en het allerbeste met jullie werk”, aldus de koningin tegen de militairen.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.