Elizabeth in mosterdgeel bij Royal Ascot

Vorsten

14-06-2016 15:06:00

Britten houden van gokken. Niet alleen op de uitslag van voetbalwedstrijden en paardenraces maar ook, zo bleek dinsdag, op de kleur van de hoed die koningin Elizabeth deze week draagt bij Royal Ascot.

Volgens wedkantoor bettingexpert.com is het vrijwel zeker dat de vorstin bij haar favoriete paardenraces een keer in het blauw verschijnt. Dat heeft ze sinds 2005 elk jaar gedaan. Dinsdag verscheen Elizabeth in het knalgeel, een kleur die ze de afgelopen elf jaar pas drie keer eerder had gedragen. Volgens Buckingham Palace is de kleding overigens ‘mosterdgeel’.

“Ik moet gezien worden om te worden geloofd”, heeft de koningin eens gezegd, en dat komt tot uitdrukking in haar kleding. Elizabeth is niet groot en de mensenmenigtes zijn soms groot. Kleuren die pijn doen aan de ogen, zoals het neongroene ensemble dat de vorstin afgelopen zaterdag aan had bij Trooping the Colour, zorgen er voor dat iedereen haar ook op afstand opmerkt.

De wedkantoren hebben een heel schema van de kleuren die Elizabeth de laatste jaren op Ascot heeft gedragen – hoed en jas en jurk zijn meestal in dezelfde kleurstelling. Na blauw waren roze en wit (beide elf keer) populair, gevolgd door groen en paars (beide zeven maal).

De koningin verscheen dinsdag niet alleen bij Ascot. Ook prins Philip, prins Andrew, prins Harry, hertogin Camilla en andere leden van de wijdvertakte familie waren aanwezig op de verregende renbaan.

Meer Verenigd Koninkrijk