Elizabeth ook goed in omgang met olifanten

Vorsten

2017-04-11 15:24:00

Met honden en paarden omgaan doet koningin Elizabeth al haar hele leven. Olifanten kruisten wat minder vaak haar pad. Maar dinsdag in de dierentuin van Whipsnade had de Britse vorstin geen enkele moeite met het uitreiken van bananen aan de zeven jaar oude Aziatische olifant Donna. Die had geluk, want ook prins Philip toonde zich royaal en gaf een banaan weg.

Het koninklijk paar was in Whipsnade voor de opening van het nieuwe onderkomen van de met uitsterven bedreigde Aziatische olifanten. In Whipsnade leven er negen, maar de Zoölogische Vereniging van Londen, die de dierentuin runt, is wereldwijd bij nog eens vijftig programma’s betrokken waarmee deze olifantensoort wordt gesteund.

Koningin Elizabeth was een belangstellend bezoeker en ze trok regelmatig vergelijkingen met de verzorging van paarden. Ook die hebben vaak een bijzondere band met hun berijder of verzorger, net als de olifanten en hun oppassers en verzorgers in de dierentuin.

De koningin nam ook een kijkje bij babyolifant Elizabeth, die vorig jaar rond de festiviteiten van haar negentigste verjaardag werd geboren en daarom door Whipsnade naar de vorstin is vernoemd. ”Echt waar?” veinsde Elizabeth verrassing.


Meer Verenigd Koninkrijk