Elizabeth spreekt Trudeau online voorafgaand aan G7-top

Vorsten

2021-06-11 15:23:01

Koningin Elizabeth heeft voorafgaand aan de driedaagse top van de G7, die plaatsvindt in Cornwall, een ontmoeting gehad met de premier van Canada, Justin Trudeau. Het ging wel om een digitale ontmoeting, de twee spraken elkaar via een videoverbinding.

“Als staatshoofd spreekt de koningin regelmatig met wereldleiders en belangrijke diplomatieke figuren als onderdeel van de cruciale rol die ze speelt als boegbeeld voor het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest”, schrijft het Britse koninklijk huis op Twitter. Elizabeth is ook staatshoofd van Canada.

Het is voor The Queen een drukke dag. Behalve het gesprek met Trudeau staat er op de eerste dag van de G7-top een hoop op het programma. Zo is ze gastvrouw van een lunch voor de leiders van Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en anderen die voor de top zijn uitgenodigd. In de avond is ze ook bij een openingsreceptie, waarbij ook prins Charles aanwezig is. Onderwerpen op de agenda zijn onder meer klimaatverandering en het milieu.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana