Elizabeth spreekt Trudeau online voorafgaand aan G7-top

Vorsten

2021-06-11 15:23:01

*No UK Print/Web* Queen Elizabeth II accompanied byCamilla Duchess of Cornwall and Catherine Duchess of Cambridge attend an event in celebration of ëThe Big Lunchí initiative at The Eden Project, near St Austell. i Pictured: Queen Elizabeth II Ref: SPL5232092 110621 NON-EXCLUSIVE Picture by: Oli Scarff-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com Splash News and Pictures USA: +1 310-525-5808 London: +44 (0)20 8126 1009 Berlin: +49 175 3764 166 photodesk@splashnews.com World Rights, No United Kingdom Rights

Koningin Elizabeth heeft voorafgaand aan de driedaagse top van de G7, die plaatsvindt in Cornwall, een ontmoeting gehad met de premier van Canada, Justin Trudeau. Het ging wel om een digitale ontmoeting, de twee spraken elkaar via een videoverbinding.

“Als staatshoofd spreekt de koningin regelmatig met wereldleiders en belangrijke diplomatieke figuren als onderdeel van de cruciale rol die ze speelt als boegbeeld voor het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest”, schrijft het Britse koninklijk huis op Twitter. Elizabeth is ook staatshoofd van Canada.

Het is voor The Queen een drukke dag. Behalve het gesprek met Trudeau staat er op de eerste dag van de G7-top een hoop op het programma. Zo is ze gastvrouw van een lunch voor de leiders van Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en anderen die voor de top zijn uitgenodigd. In de avond is ze ook bij een openingsreceptie, waarbij ook prins Charles aanwezig is. Onderwerpen op de agenda zijn onder meer klimaatverandering en het milieu.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?