Elizabeth stelt Schots bal een dag uit

Vorsten

2014-09-17 16:43:00

BALMORAL – Het Schotse referendum donderdag over onafhankelijkheid heeft invloed op de sociale kalender van koningin Elizabeth, zo heeft Buckingham Palace woensdag bevestigd tegen de Daily Mail. De traditionale ceilidh is een dag uitgesteld zodat de staf van haar Schotse residentie Balmoral gelegenheid heeft naar de stembus te gaan.

Sinds jaar en dag wordt de ceilidh, een feestelijke bijeenkomst met een Gaelic achtergrond, voor staf, koninklijke familie en een aantal uitverkorenen onder buren en vrienden, gehouden op de derde donderdag van september. Het is voor de medewerkers het hoogtepunt van de koninklijke vakantie in Schotland, waarbij volop wordt gedanst, Schotse volksdansen, en gedronken. In vroeger jaren deed koningin Elizabeth ook volop mee aan het dansen.

Dit jaar echter leek het de vorstin wijs om het feest, het Ghillie Ball, in de balzaal van Balmoral een dag te verschuiven. Of de bijeenkomst vrijdag ook feestelijk zal zijn, zal de uitslag van het referendum moeten uitwijzen. De tegenstanders van het opbreken van het Verenigd Koninkrijk lijken een minieme meerderheid te hebben.


Meer Verenigd Koninkrijk