Elizabeth steunt Australische boeren

Vorsten

2018-08-24 11:10:00

Koningin Elizabeth en prins Philip zijn bedroefd over de enorme droogte die Australië heeft getroffen. Dat heeft de Queen, die ook staatshoofd is van Australië, in een gelijktijdig door Buckingham Palace en Government House in Canberra uitgegeven verklaring laten weten.

Australië heeft dit jaar te maken met de ergste droogte sinds mensenheugenis, met name in de deelstaten Queensland en New South Wales. Veeboeren hebben geen water meer voor hun dieren en moeten die slachten.

,,Ik ken Australië als een land waar extreme weersomstandigheden, overstromingen en droogten erbij horen en deze tegemoet worden getreden met een stoïcijnse en vastberaden geest”, zei de koningin. ,,Het is echter duidelijk dat de huidige droogte een immense tol eist, vooral van degenen die wonen en werken in plattelandsgemeenschappen, die op zoveel manieren het hart en de ziel van Australië zijn.”

Ze was bemoedigd door de wijze waarop families, gemeenschappen en het hele land samenwerken en elkaar steunen. ,,Mijn gedachten en gebeden zijn bij de vele individuen, families, gemeenschappen en bedrijven die getroffen zijn, en ik bedank iedereen oprecht die steun verleent.”


Meer Verenigd Koninkrijk