Koningin Elizabeth stuurt haar familie op pad

Vorsten

03-08-2014 12:38:00

LONDEN – De Britse koningin Elizabeth schakelt maandag niet minder dan twaalf familieleden in voor de verschillende herdenkingen van het begin van de Eerste Wereldoorlog. De familie wordt naar alle uithoeken van het Verenigd Koninkrijk gestuurd, terwijl The Queen zelf een herdenkingsdienst bijwoont in Crathie Kirk, bij haar zomerresidentie Balmoral in Schotland.

Echtgenoot prins Philip woont een soortgelijke dienst bij in de kerk bij het koninklijk landgoed Sandringham, in het noorden van Engeland. De hertogin van Cornwall is ’s avonds in Westminster Abbey waar een wake wordt gehouden die samenvalt met het tijdstip waarop op 4 augustus 1914 de oorlog uitbrak. Camilla is alleen. Haar man prins Charles, die dit weekeinde in het noorden van Schotland verblijft, woont in Glasgow de nationale herdenkingsdienst bij voor het Gemenebest.

Prins Edward vertegenwoordigt zijn moeder samen met echtgenote Sophie bij een dienst in de kathedraal van Guildford, terwijl prinses Anne datzelfde doet in de kapel van Carisbrooke Castle op het eiland Wight. Naar Wales, waar een plechtigheid wordt gehouden in Llandaff Cathedral in Cardiff, gaan de hertog en hertogin van Gloucester. De hertog van Kent, die afgelopen week al een herdenking bijwoonde in Noord-Ierland, opent maandag een fototentoonstelling met foto’s uit de ‘Grote oorlog.’

België tenslotte krijgt bezoek van William en Catherine, de hertog en hertogin van Cambridge, die in Luik de internationale herdenking bijwonen, alvorens naar Bergen (Mons) te gaan voor een Britse plechtigheid op de militaire begraafplaats St Symphorien. Prins Harry voegt zich daar bij hen. De prins is eerder op de dag bij een herdenking aan de Kanaalkust, in Folkestone.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord