Kerstbrief van Elizabeth aan militairen

Vorsten

24-12-2014 13:19:00

LONDEN – Koningin Elizabeth II steekt de militairen van het Verenigd Koninkrijk een hart onder de riem. De koningin stuurde woensdag een brief aan de Evening Standard in het kader van zijn kerstcampagne voor dakloze veteranen.

“Wij herdenken dit jaar alle offers die de strijdkrachten honderd jaar geleden hebben gegeven. Wij zijn dankbaar voor de mannen en vrouwen in ons leger die hun leven riskeren om ons te beschermen, zowel vroeger als vandaag.”

De brief van Elizabeth was een reactie op kerstgroeten van ABF The Soldiers’ Charity, een van de deelnemende liefdadigheidsorganisaties van de kerstactie. De Britse koningin is ambassadrice van het goede doel en prijst de inzet voor veteranen. “Hun werk is vandaag de dag nog altijd van enorm belang.”

Haar kleinzoon prins William betuigde eerder deze maand al zijn steun aan de kerstcampagne van de Evening Standard en The Independent. Hij schreef dat “we allemaal iets kleins kunnen doen dat desondanks van belang is om deze anonieme helden een helpende hand te bieden.” De opbrengst van de campagne wordt verdeeld onder twee goede doelen: ABF The Soldier’s Charity en Veterans Aid.

Meer Verenigd Koninkrijk