Elizabeth zonder bloemen weg na kerkdienst

Vorsten

2013-12-30 07:27:00

SANDRINGHAM – Koningin Elizabeth heeft zondag met een traditie gebroken door na een kerkdienst in Sandringham weg te gaan zonder bloemen in ontvangst te nemen van kinderen die buiten stonden te wachten. Dat schrijft The Telegraph.

De Britse vorstin besloot om direct na de dienst in de St. Mary Magdalene Church terug naar huis te gaan. Op eerste kerstdag had ze al zo veel bloemen in ontvangst genomen na de dienst dat ze te laat was voor de lunch met haar familie. Dat vertelde de aanwezige politie aan de wachtende mensen. Toen stonden er ongeveer 5000 mensen bij de kerk te wachten om de royals toe te juichen.

Prinses Anne en Sophie, gravin van Wessex, namen zondag de bloemen aan in plaats van de koningin. Desondanks waren wat kinderen teleurgesteld dat ze geen bloemen konden geven aan de koningin zelf. Elizabeth wuifde wel naar de wachtenden voordat ze in haar Bentley wegreed.

Een woordvoerder van Buckingham Palace laat weten: “De koningin is altijd heel dankbaar als mensen haar bloemen willen schenken. Op eerste kerstdag heeft ze veel boeketten aangenomen. Ze kan echter niet op elke gelegenheid de bloemen persoonlijk aannemen.”


Meer Verenigd Koninkrijk