Elton John krijgt hoge onderscheiding van prins Charles

Vorsten

10-11-2021 12:09:26

Elton John (74) krijgt een hoge onderscheiding van prins Charles tijdens een ceremonie in Windsor Castle. De prins van Wales zal de popster volgens dagblad The Evening Standard lid maken van de Order of the Companions of Honour.

John kreeg deze onderscheiding in 2019 al voor zijn muziekcarrière en campagnewerk tegen aids, maar vanwege de coronacrisis gingen de fysieke ontmoetingen met het koningshuis niet door. Dinsdag kondigden prins William en zijn vrouw Catherine aan dat er weer mensen op bezoek mogen komen. John krijgt de prijs onder meer voor zijn organisatie Elton John AIDS Foundation. De zanger werd in 1998 al geridderd voor zijn verdiensten in de muziekwereld en het bestrijden van aids.

Elton John heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen platen verkocht en is daarmee een van de best verkopende artiesten ooit. Hij bracht onder meer de wereldberoemde hits Rocket Man, I’m Still Standing en het recent verschenen Cold Heart.

Ook bioloog en televisiemaker David Attenborough en oud-Beatle Paul McCartney behoren tot de Order of the Companions of Honour.

Meer Verenigd Koninkrijk