Emotioneel bezoek Charles aan Mullaghmore

Vorsten

21-05-2015 08:13:00

MULLAGHMORE – Prins Charles heeft woensdagavond een emotioneel bezoek gebracht aan de Ierse kustplaats Mullaghmore. Samen met echtgenote Camilla bezocht hij de plek waar in augustus 1979 zijn ‘ere grootvader’ en oudoom Earl Mountbatten door de IRA werd vermoord. De vissersboot waarin Mountbatten zich samen met nog enkele anderen bevond, werd opgeblazen.

Charles en Camilla zijn bezig aan een vierdaags bezoek aan Ierland en Noord-Ierland. In Mullaghmore aan de Ierse westkust werd het paar vergezeld door Timothy Knatchbull, die de aanslag overleefde. Zijn tweelingbroer Nicholas, petekind van Charles, was samen met hun grootmoeder en de scheepsjongen ook onder de slachtoffers.

Prins Charles had eerder op de dag al gesproken over het bijzondere bezoek aan Mullaghmore. De moord op Mountbatten, met wie hij een bijzondere band had, toonde de realiteit van het sektarische geweld in Ierland en Noord-Ierland. “De direct betrokkenen vergeten de pijn niet licht. De afgelopen jaren hebben ons echter laten zien, dat genezing mogelijk is, zelfs wanneer het verdriet blijft”, aldus Charles in Sligo.

Meer Verenigd Koninkrijk