Engelse paleizen en Londense Tower gaan weer dicht

Vorsten

03-11-2020 21:08:35

De koninklijke paleizen in Engeland gaan donderdag weer voor enige tijd op slot voor het publiek. Dat is het gevolg van nieuwe, strengere coronamaatregelen die premier Boris Johnson voor Engeland heeft afgekondigd. De sluiting geldt vooralsnog niet voor de koninklijke residentie in Edinburgh, Holyroodhouse en de bijbehorende Queen’s Gallery.

Windsor Castle, dat op 23 juli na de lockdown van dit voorjaar weer bezoekers mocht ontvangen, gaat wel dicht, zo maakte de Royal Collection Trust, dat het beheer namens koningin Elizabeth, uitvoert, bekend. Ook de Koninklijke Stallen en Londense Queen’s Gallery sluiten de deuren tot in elk geval 3 december. Mensen die voor de tussenliggende tijd al kaarten hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Hetzelfde geldt voor de paleizen die onder de stichting Historic Royal Palaces vallen, zoals Kensington Palace, de Tower van Londen en Hampton Court. Voor de stichting is het een grote tegenvaller. Eerder dit jaar was al becijferd dat de begroting door de lockdown van het voorjaar een gat van honderd miljoen pond zou vertonen. Dat bedrag zal nu verder oplopen. Historic Royal Palaces heeft al een reorganisatie en ontslagen aangekondigd.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord