‘Earl Spencer verwaarloost laatste rustplaats Diana’

Vorsten

17-08-2014 14:10:00

LONDEN – Darren McGrady, in Amerika en Engeland beter bekend als de ‘Royal Chef’, beschuldigt Earl Spencer van verwaarlozing van de laatste rustplaats van Diana, prinses van Wales. Op Twitter heeft hij een foto geplaatst van het eilandje op het landgoed Althorp met boze opmerkingen over de staat van onderhoud van de omringende vijver en het groen.

“Droevig om te zien dat Earl Spencer op Althorp de rustplaats van Diana heeft verwaarloosd”, luidde één van de berichten van McGrady. “Hij zou toch voor haar zorgen, waarom gebeurt dat dan niet?” Britse media hebben zondag zijn kritiek opgepikt.

McGrady werkte in het verleden als kok zowel voor koningin Elizabeth als voor Diana en haar zoons William en Harry. McGrady woont tegenwoordig in de Verenigde Staten, waar hij handig gebruikmaakt van zijn voormalige koninklijke connecties.

Diana is na haar overlijden in 1997 begraven op een niet nader aangegeven plek op een eilandje op het familielandgoed Althorp. In een reactie op de kritiek over de vermeende verwaarlozing wees Earl Spencer op de warme zomer als reden voor het feit dat de vijver is vervuild met algen.

Meer Verenigd Koninkrijk