Extra aandacht voor campagne William tijdens FA Cup-finale

Vorsten

11-06-2020 23:23:22

Prins Williams pakt ook zijn Heads Up-campagne weer op nu het Britse voetbalseizoen alsnog wordt afgemaakt. De Britse prins sprak er deze week online over met spelers en de hoofdcoach van Arsenal, een van de overgebleven ploegen die nog strijd om de FA Cup. Tegelijkertijd maakt William, ere-voorzitter van voetbalbond FA, bekend dat de finale van dit jaar wordt omgedoopt tot de Heads Up FA Cup-finale.

William zet zich al langere tijd in om via de voetbalsport het belang van geestelijke gezondheid op de maatschappelijke agenda te zetten. Ook in het gesprek met Arsenal-spelers Hector Bellerin en Pierre-Emerick Aubameyang en coach Mikel Arteta benadrukte de prins nog eens hoe belangrijk het is om openlijk te kunnen praten over geestelijke gezondheidsproblemen, met name ook tijdens de coronacrisis.

Tijdens de finale, die begin augustus moet worden gespeeld, wil William die boodschap nog eens uitdragen. “We gaan de finale echt gebruiken om het belang van een ​​goede, positieve geestelijke gezondheid te promoten. Het is redelijk actueel met wat we allemaal hebben doorstaan tijdens deze pandemie”, aldus de prins.

Williams denkt dat de coronacrisis veel gevolgen zal hebben op het vlak van mentale gezondheid. “Dat zal gelden voor de hele samenleving, niet alleen in het voetbal. Hopelijk kan de FA Cup iets betekenen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.