Fans lyrisch over groen fluwelen jasje prins William

Vorsten

18-10-2021 03:02:51

Prins William heeft niet alleen goed gescoord met zijn initiatief Earthshot Prize, een milieuprijs die voor het eerst werd uitgereikt, maar ook met zijn kleding. Waar normaal zijn vrouw Catherine vaak de show steelt met haar outfits, was het nu William die veelvuldig werd gecomplimenteerd met zijn ensemble.

Op sociale media regende het reacties van volgers, met name over het groen fluwelen jasje dat de prins droeg, gecombineerd met een zwarte coltrui en broek. Het kledingstuk is van het merk Reiss en werd al eerder door William gedragen tijdens een liefdadigheidsgala in 2019. “Oh my God William! Hij kan zo de nieuwe James Bond spelen in deze outfit,” schrijft een fan. Een ander zegt: “Dit is zijn beste look ooit, hij is koninklijk op een moderne manier. Catherine is ook weer prachtig als altijd, maar wat mij betreft heeft William vanavond de ‘fashion battle’ gewonnen.”

Catherine droeg een jurk van Alexander McQueen uit 2011, waarmee ze net als William duurzaamheid wilde promoten. Koninklijke fans zijn er sowieso zeer over te spreken dat de hertogin vaak verschijnt in eerder gedragen kleding.

Prijzen

De vijf te verdelen milieu-awards werden uitgereikt door meerdere beroemdheden, onder wie voetballer Mo Salah van Liverpool en actrice Emma Thompson. Ook Catherine reikte een van de prijzen uit. Verder waren er optredens van Coldplay, Yemi Alade, Shawn Mendes en Ed Sheeran.

Dit jaar gingen de geldprijzen naar de stad Milaan die veel doet om voedselverspilling tegen te gaan. Ook een project om koraalriffen in Australië te restaureren werd beloond, evenals Costa Rica vanwege het herstellen van de bossen in het land. In 2022 worden de prijzen uitgereikt in de Verenigde Staten, dat maakte William aan het eind van het programma bekend.

Meer Verenigd Koninkrijk