Felicitaties voor koningin Elizabeth stromen binnen

Vorsten

02-06-2022 12:42:03

Op de eerste dag van het feestweekeinde ter gelegenheid van het platina jubileum van koningin Elizabeth stromen van alle kanten felicitaties van collega’s, andere hoogwaardigheidsbekleders en beroemdheden binnen.

Paus Franciscus stuurde Elizabeth een telegram waarin hij haar, haar familie en de gehele Britse bevolking “eenheid, welvaart en vrede” wenst. De Queen bracht tijdens haar leven verscheidene bezoeken aan het Vaticaan. In totaal ontmoette ze vijf pausen.

Koningin Margrethe van Denemarken stuurde eveneens een telegram richting Groot-Brittannië. Ze noemt het jubileum van Elizabeth een “ongekende en opmerkelijke prestatie” van historische waarde. De Queen is volgens haar altijd een “onwankelbare aanwezigheid” geweest.

De Franse president Emmanuel Macron noemt Elizabeth “de gouden draad” die Frankrijk met Groot-Brittannië verbindt en spreekt van een “oprechte en diepe vriendschap”.

Ook muzikant Paul McCartney feliciteert Elizabeth. Hij spreekt op Twitter bij een foto waarop hij en de koningin staan van “zeventig prachtige jaren” als koningin.


Meer Verenigd Koninkrijk