Fergie geeft vervolg aan serie over ‘Budgie de kleine helikopter’

Vorsten

19-06-2020 13:53:15

Sarah Ferguson, hertogin van York en ex-vrouw van de Britse prins Andrew, geeft een vervolg aan haar populaire kinderboekenserie over de avonturen van ‘Budgie de kleine helikopter’. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt op Instagram. Het nieuwe boek moet nog dit jaar uitkomen en heeft als titel ‘Budgie – Turtle Rescue’ – de kleine sprekende helikopter redt een schildpad.

“Ik ben nog nooit zo trots geweest als vandaag om mijn vriend Budgie te hulp zien vliegen”, aldus Sarah in een gesprek met de Daily Mail over het nieuwe project. De opbrengst van het boek zal worden verdeeld tussen Sarah’s Trust en de wereldwijde strijd tegen plastic, zo vertelde ze. De nieuwe Budgie komt bovenop de zeven kinderboeken die in Australië worden uitgebracht en waarvoor de hertogin eerder dit jaar een contract tekende.

Het eerste Budgie-boek verscheen in 1989, drie jaar nadat Sarah en Andrew waren getrouwd. De in totaal zeven boekjes vonden gretig aftrek en de avonturen van de helikopter werden door ITV verfilmd en kwamen in de jaren negentig ook in Nederland op televisie.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.