‘Philip kan Fergie niet luchten of zien’

Vorsten

09-08-2014 13:59:00

ABERDEEN – De zomervakantie in Schotland is voor koningin Elizabeth bedoeld als een tijd van twee maanden rust. Toch is het verblijf in Balmoral Castle niet zonder stress, zo bericht Daily Mail zaterdag. Probleem is Fergie, ook bekend als hertogin van York en ex-vrouw van Elizabeths tweede zoon prins Andrew.

De hertogin is sinds donderdag op Balmoral, samen met haar ex-echtgenoot en hun twee dochters Eugenie en Beatrice. Wat de koningin betreft, zijn ze van harte welkom. Fergie mag de koninklijke familie dan een aantal keren flink in verlegenheid hebben gebracht voor en na haar scheiding van Andrew, de ex-geliefden kunnen nog steeds heel goed met elkaar overweg en de prinsessen zijn goed terechtgekomen.

De mening van Elizabeth wordt echter niet gedeeld door haar man, prins Philip. Die is op dit moment nog niet in Schotland en daardoor was de kust vrij voor Sarah Ferguson om in het kasteel te logeren. Maar op het moment dat Philip naar Balmoral komt, moet ze zich uit de voeten maken, aldus de krant. ”Hij kan haar niet luchten of zien en snapt niet waarom Andrew nog steeds met zijn ex-vrouw omgaat”, aldus een anonieme paleismedewerker.

Volgens Daily Mail moet Fergie vóór dinsdag zijn vertrokken, want dan wordt haar ex-schoonvader verwacht.

Meer Verenigd Koninkrijk