Film over prinses Diana verschijnt in november

Vorsten

18-08-2021 09:10:25

Spencer, de Amerikaanse film over de Britse prinses Diana (1961-1997), draait vanaf 5 november in de bioscopen. Dat heeft producent NEON bekendgemaakt.

De film speelt zich af in drie dagen in 1991, als Diana tijdens de feestdagen met de Britse koninklijke familie op landgoed Sandringham besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. De Amerikaanse actrice Kristen Stewart, vooral bekend van de Twilight-films, speelt de hoofdrol. Spencer is geregisseerd door Pablo Larraín. Hij was eerder verantwoordelijk voor de biopic Jackie, over het leven van Jackie Kennedy.

Stewart vertelde voorafgaand aan de opnames aan InStyle dat ze het “intimiderend” vond om Diana te spelen. Om de prinses zo goed mogelijk neer te zetten, werkte de actrice met een dialectcoach en las ze een biografie om zoveel mogelijk over Diana te weten te komen. “Ik wil haar niet zomaar spelen, ik wil haar leren kennen”, zei ze toen.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.