First lady Biden prijst prins Harry met Warrior Games

Vorsten

14-09-2021 13:29:25

First lady Jill Biden heeft haar waardering uitgesproken voor de inzet van prins Harry voor oorlogsveteranen. De twee kwamen samen tijdens een door henzelf georganiseerd online-evenement ter ere van de Warrior Games, een jaarlijks paralympisch sporttoernooi voor Amerikaanse soldaten en veteranen.

De Britse prins en de Amerikaanse presidentsvrouw spraken ieder hun erkenning uit voor zowel de atleten die meedoen aan de Warrior Games als hun families. Jill Biden verwees daarbij naar de herdenkingen van 9/11 die ze dit weekend met haar man president Joe Biden bijwoonde. Tijdens de bijeenkomsten werd ze er naar eigen zeggen aan herinnerd dat dankzij een moedige groep mannen en vrouwen die zeiden “Ik ga wel”, de menselijkheid die dag in 2001 de boventoon voerde. Een waarde die we niet uit het oog moeten verliezen, aldus Biden. Daarna richtte ze zich tot prins Harry, die zich al jaren inzet voor oorlogsveteranen: “En dat geldt ook voor jou, Harry. Jij leeft volgens het eenvoudige principe van samen dienen, samen herstellen.”

Prins Harry en Jill Biden zijn allebei al jaren betrokken bij verschillende sportevenementen voor lichamelijk of psychisch getraumatiseerde oorlogsveteranen, de first lady bij de Amerikaanse Warrior Games en de hertog van Sussex bij de Britse Invictus Games. De twee ontmoetten elkaar in 2013 bij de Warrior Games in Colorado, een evenement dat Harry later noemde als de inspiratie tot het opzetten van de Britse Invictus Games.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft