Geen eenzame kerst voor Elizabeth, Charles en Camilla op bezoek

Vorsten

23-12-2021 13:05:03

Koningin Elizabeth hoeft de kerstdagen niet in haar eentje door te brengen. Haar zoon prins Charles en zijn vrouw Camilla zullen op bezoek gaan bij de koningin op Windsor Castle, zo bevestigde een woordvoerder van Clarence House.

Eerder werd duidelijk dat Elizabeth met Kerstmis niet naar haar landgoed Sandringham afreist, zoals ze dat traditiegetrouw ieder jaar doet. De vorstin blijft vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus op Windsor Castle en zal daar haar familie ontvangen. Haar dochter prinses Anne zal vermoedelijk niet van de partij zijn. Haar man Timothy Laurence testte positief op het coronavirus, waarna de prinses thuis in quarantaine is gegaan. Wie er nog meer kerst zullen vieren met de Queen is nog niet duidelijk.

Vorig jaar koos Elizabeth er ook al voor op Windsor te blijven en samen met haar echtgenoot prins Philip rustig de feestdagen door te brengen. Het wordt voor haar dit jaar de eerste Kerstmis zonder Philip, die dit jaar in april overleed.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.