Gemengde reacties op brief Meghan aan Amerikaans Congres

Vorsten

21-10-2021 03:45:53

De brief die Meghan aan het Amerikaans Congres heeft geschreven waarin ze zich hard maakt voor betaald ouderschapsverlof na de geboorte van een kind is op sociale media wisselend ontvangen. Het schrijven werd via Twitter gedeeld door de organisatie Paid Leave For All.

“Hoewel ik het eens ben met de strekking van dit verhaal, dat ouders betaald verlof zouden moeten krijgen om tijd met hun pasgeborene door te brengen, heb ik er veel moeite mee ‘vertegenwoordigd’ te worden door Meghan. Zij claimt in haar brief namens ‘miljoenen Amerikanen te spreken’, iets wat mij nogal tegen de borst stuit. Want heeft ze daadwerkelijk met al die miljoenen Amerikanen gesproken voordat ze dit claimde? In elk geval niet met mij. Daarbij is dit vraagstuk al lang geleden in gang gezet door het Congres en komt het een beetje over alsof zij nu wil meeliften op de hype”, aldus een volger.

Een ander zegt: “Waarom denkt deze vrouw enige invloed te hebben en op basis waarvan? Ze wil geen koninklijke rol meer vervullen maar ondertekent haar brieven nog altijd als Hertogin van Sussex. Als je dan toch zo graag gezien en gehoord wil worden, doe dat dan op eigen kracht en naam, maar doe dat niet langer met de titel die je verkregen hebt omdat je met een prins bent getrouwd die afkomstig is uit een instituut waar je een hekel aan hebt. Dat is meten met twee maten.”

Een aantal volgers is het eens met Meghan dat er iets moet veranderen in het Amerikaanse systeem, maar ziet dat niet snel gebeuren. “Wat dat betreft loopt Amerika hopeloos achter op de rest van de wereld en dat is al jaren zo. Dat kun je niet zomaar veranderen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft