Grote verschillen in reacties op miskramen Meghan en Zara

Vorsten

25-11-2020 14:23:47

Het Britse publiek lijkt heel anders te reageren op het nieuws van de miskraam van Meghan dan eerder op de misgeboortes die Zara, de oudste kleindochter van koningin Elizabeth, in 2016 en 2018 had. Op sociale media valt er naast lof voor de hertogin van Sussex ook veel kritiek te lezen.

Sommigen vinden dat Meghan haar miskraam ‘uitmelkt’ door er openlijk over te schrijven in een opinieartikel in The New York Times. Anderen noemen haar een aandachtszoeker en vinden het “hypocriet” dat ze met haar verhaal naar buiten komt terwijl ze in het afgelopen jaar meermalen om privacy heeft gevraagd.

Toen Zara Tindall in 2018 bekendmaakte dat ze een tweede miskraam had gehad, waren er niet of nauwelijks negatieve opmerkingen. Niemand beschuldigde hen ervan de publiciteit of aandacht te zoeken. In plaats daarvan was er alleen maar steun voor de oudste dochter van prinses Anne en haar eerste man Mark Phillips.

Meghan schreef in haar stuk dat ze hoopte dat door haar verhaal het taboe op miskramen verdwijnt. Ze wilde er openlijk mee naar buiten komen omdat het volgens haar te weinig wordt besproken. “Door pijn te delen zetten we samen de eerste stappen naar genezing”, zo stelde de vrouw van prins Harry.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord