Haagse toeristen ontmoeten prins Charles

Vorsten

15-08-2014 10:39:00

BALLATER – Prins Charles heeft bij zijn bezoek aan de Highland Games in het Schotse Ballater ook een kort gesprek gevoerd met Nederlandse toeristen. Bij zijn rondgang over het feestterrein ontmoette hij Carla en Louis Brijer uit Den Haag, zo meldt de Daily Mail. ”Hij vroeg waar ik vandaan kwam en ik vertelde hem dat we hier op vakantie zijn. Het was geweldig hem te ontmoeten”, aldus Carla Brijer.

Charles en echtgenote Camilla zorgden voor een verrassing bij hun visite aan het festijn in Ballater. Camilla kwam namelijk samen met haar dochter Laura Lopes en haar kleinkinderen Eliza, Gus en Louis. Die namen met zichtbaar plezier deel aan het uitje naar het kleine dorp op slechts enkele kilometers afstand van Charles’ Schotse residentie Birkhall.

Camilla heeft uit haar eerste huwelijk met Andrew Parker Bowles, met wie ze van 1973 tot 1995 was getrouwd, twee kinderen en vijf kleinkinderen, tegenover twee kinderen voor Charles uit zijn huwelijk met Diana en sinds vorig jaar één wereldberoemd kleinkind, prins George. Dat betekent dat Charles en Camilla hun tijd als grootouders over beide kanten van de samengestelde familie moeten verdelen.

Lawaaierige kinderen

De zomervakantie biedt daartoe volop gelegenheid. Camilla verblijft dan deels bij Charles in Schotland, deels in haar eigen huis in Engeland. Charles is, zoals ingewijden hebben verteld, niet zo goed met lawaaierige jonge kinderen, dus is het goed dat Camilla haar kleinkinderen elders over de vloer kan krijgen.

In Ballater, waar Charles in kilt verscheen, maakte Laura met de kinderen een eigen rondgang over het feestterrein terwijl Charles en Camilla lokale producten proefden, whisky dronken en vanaf de hoofdtribune toekeken bij de traditionele sportwedstrijden en volksdansen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord