Harry bezoekt slachtoffers aardbeving Nepal

Vorsten

25-02-2016 10:48:00

Prins Harry brengt tijdens zijn verblijf in Nepal een bezoek aan de slachtoffers van de zware aardbevingen die de hoofdstad Kathmandu vorig jaar april en mei troffen. De Britse prins is van zondag 20 tot woensdag 23 maart in Nepal, maakte Kensington Palace donderdag bekend.

Harry is niet de eerste prins die de slachtoffers van de aardbevingen bezoekt. In september reisde de Deense kroonprins Frederik naar het getroffen gebied. De verhalen van de getroffenen maakten diepe indruk op de prins.

De reis van Harry begint en eindigt in Nepal. Na zijn bezoek aan het getroffen gebied, waar de prins de wederopbouw gaat bekijken, reist hij door naar Pokhara. Daar gaat hij langs bij een trainingskamp van de Gurkhasoldaten, elite-eenheden van het Britse leger die zijn samengesteld uit Nepalese militairen. Harry diende in Afghanistan met leden van de Gurkhabrigade.

Natuurschoon

Tijdens zijn reis heeft Harry ook tijd het natuurschoon van Nepal te bewonderen. Op zijn agenda staan een trektocht en een bezoek aan een van de nationale parken van Nepal. Ook is een ontmoeting met Bidya Devi Bhandari gepland, de eerste vrouwelijke president van Nepal.

Harry kijkt uit naar zijn reis, stelt een woordvoerder van Kensington Palace. “Het is een land dat hij al lang wil bezoeken. Hij is geroerd door de verhalen over de veerkracht van het Nepalese volk na de aardbevingen van vorig jaar en staat te popelen om hun land en cultuur beter te leren kennen.”

Het is de eerste keer dat Harry Nepal bezoekt. Zijn reis staat in het teken van de betrekkingen tussen Nepal en Groot-Brittannië die tweehonderd jaar terug gaan. Harry’s grootouders koningin Elizabeth en haar man prins Philip bezochten Nepal in 1961 samen. In 1965 ging Philip alleen, in 1986 vloog de vorstin zonder haar echtgenoot naar het Aziatische land. Harry’s vader prins Charles was in 1975, 1980, 1992 en 1998 in Nepal. Zijn moeder prinses Diana bezocht het land in 1993.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft