Harry en Elton lanceren nieuw aidsinitiatief

Vorsten

24-07-2018 13:27:00

Prins Harry en Elton John hebben dinsdag in Amsterdam een nieuw initiatief gelanceerd in de strijd tegen hiv en aids. De MenStar Coalition richt zich op jonge mannen in met name het zuiden van Afrika. Zeven liefdadigheidsinstellingen, waaronder de Elton John AIDS Foundation, hebben 1,2 miljard dollar (ruim 1 miljard euro) beschikbaar gesteld.

De initiatiefnemers van MenStar werden geïnspireerd door de enorme toename van jonge vrouwen met hiv, legde Harry uit tijdens de internationale aidsconferentie in Amsterdam. “De MenStar Coalition pakt de oorzaak van dit probleem aan: het gebrek aan kennis van hiv-preventie bij moeilijk bereikbare jonge mannen.” Het project gaat volgend jaar van start in Afrika, waar mannen zichzelf massaal moeten gaan testen op hiv. “Nieuwe, krachtige en innovatieve oplossingen zijn harder nodig dan ooit”, sprak Harry. “En dat is precies wat jullie gaan zien van Elton John en de partners van MenStar Coalition.”

Ook Elton is in Amsterdam voor de lancering van het nieuwe initiatief. “Als we aids voor eens en altijd een halt toe willen roepen, moeten we mannen betrekken bij de oplossing. Het is tijd voor een internationale coalitie die mannen leert zichzelf te beschermen. Zo leren ze niet alleen hun vrouwen en vriendinnen, zussen en dochters beter te beschermen, maar zeker ook hun broers en zoons.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft