Harry en Meghan bekritiseerd om foto’s

Vorsten

09-11-2020 11:09:56

Harry en Meghan krijgen maandag een storm van kritiek over zich heen nadat ze foto’s hebben laten verspreiden waarop te zien is dat ze op een begraafplaats in Los Angeles bloemen en een krans leggen bij graven van een Canadese en Australische militair. Dit om geheel ‘privé’ de Britse Remembrance Sunday te herdenken, de dag waarop in het Verenigd Koninkrijk de slachtoffers van de wereldoorlogen en de conflicten daarna worden herdacht.

Dat ze hun pr-team hadden meegenomen en voor de gelegenheid ook speciaal waren gekleed maakt de bewering dat het privé was ongeloofwaardig, zo menen commentatoren en Britse media. Die zien het als een nieuwe publiciteitsstunt van de eerder dit jaar naar Californië uitgeweken hertog en hertogin van Sussex. “Wat een geluk dat er toevallig een fotograaf was om dit diep persoonlijke moment vast te leggen”, schamperde commentator Dan Wootten.

Piers Morgan, zelfverklaard hater van Meghan, haalde nog harder uit. “Mijn hemel, ze maken zelfs van Remembrance Sunday een publiciteitsstunt. Kennen ze dan helemaal geen schaamte?” De koningshuisverslaggever van de Daily Express bekritiseerde de ‘persoonlijke herdenking’. “Waarom neem je een eigen fotograaf mee voor een privéherdenking? En is er niet zoiets als vrijheid van pers? Ze willen geheel de controle houden”, aldus Richard Palmer.

Toevallig

Op sociale media worden Harry en Meghan vergeleken met de in 1936 afgetreden oudoom van Harry, Edward en diens vrouw Wallis Simpson. Die probeerden in het buitenland ook amechtig om relevant te blijven, maar oogden daarbij vooral treurig.

Het feit dat er ‘toevallig’ een fotograaf aanwezig was krijgt ook veel ironische en sarcastische opmerkingen. “Die twee hebben ook pech. Net als als ze een privébezoek brengen, worden ze lastig gevallen door hun eigen pr-team. Je zou bijna denken dat het afspraak was”, twitterde Sam North. “Heel privé inderdaad, met styliste, assistenten en een fotograaf. Goed gedaan”, vond een ander.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.