Harry en Meghan bezoeken hoofdkwartier VN in New York

Vorsten

25-09-2021 23:40:26

Harry en Meghan hebben een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Daar spraken de hertog en hertogin van Sussex met plaatsvervangend secretaris-generaal Amina Mohammed.

“Het was een hele fijne ontmoeting”, vertelde Meghan na afloop aan een verslaggever van Reuters. Het paar bezocht het hoofdkwartier tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering, waar demissionair premier Mark Rutte ook aanwezig was.

Mohammed prees de hertog en hertogin vanwege hun werk en toewijding rondom klimaatverandering. In het bijzonder eerde ze het stel voor hun inzet om de klimaatdoelstellingen van de VN te halen.

Wereldsterren

Het bezoek aan New York is een van de eerste uitstapjes van Harry en Meghan sinds de geboorte van hun tweede kindje in juni. De twee zijn onder meer in Brooklyn geweest en langs het observatorium van het One World Trade Center.

Ook het Global Citizen-concert staat nog op de planning. Dat vindt zaterdagavond lokale tijd plaats in Central Park, het grote stadspark van de Amerikaanse metropool. Het concert maakt onderdeel uit van een mondiale actie met concerten over de hele wereld om aandacht te vragen voor klimaatverandering en een eerlijke verdeling van vaccinaties. Tientallen wereldsterren treden op zoals Billie Eilish, BTS, Jennifer Lopez en Coldplay.


Meer Verenigd Koninkrijk