Harry en Meghan blijven het Verenigd Koninkrijk steunen

Vorsten

2021-02-19 21:09:45

Ondanks het feit dat prins Harry en Meghan hebben gebroken met het koninklijk huis, blijven ze “dienstbaar” aan het Verenigd Koninkrijk en alle inwoners. Dat zegt een woordvoerder van het koppel aan Britse media.

“Zoals blijkt uit hun werk het afgelopen jaar, blijven de hertog en hertogin van Sussex toegewijd aan hun plicht en dienstbaarheid aan het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld”, aldus de woordvoerder. “Ze blijven de organisaties waar ze aan verbonden zijn steunen, ook nu ze geen eretitels meer hebben.”

Prins Harry en zijn vrouw Meghan maakten vrijdag bekend definitief afstand te nemen van de het Britse koningshuis. Harry heeft de afgelopen tijd verschillende gesprekken gehad met zijn oma Elizabeth over zijn rol in de familie. Naar aanleiding van die gesprekken heeft de koningin schriftelijk laten weten dat de wensen van Harry en Meghan niet te rijmen zijn met de verantwoordelijkheden en plichten die gepaard gaan met de taken van de werkende leden van het Britse koningshuis. Daarop is besloten dat Harry en zijn vrouw niet terugkeren als ‘werkende leden’ van de koninklijke familie.

De woordvoerder van het stel benadrukt dat Harry en Meghan altijd het land blijven steunen. Zo blijft Harry ook verbonden aan de Invictus Games, een sportevenement voor militairen met blijvend letsel. “We kunnen allemaal een leven van dienstbaarheid leiden. Het verlenen van een dienst is universeel”, aldus de woordvoerder.


Meer Verenigd Koninkrijk