Harry en Meghan dachten na over verhuizing naar Nieuw-Zeeland

Vorsten

2021-08-04 22:10:12

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben een verhuizing naar Nieuw-Zeeland overwogen. Het paar sprak daarover met gouverneur-generaal Patsy Reddy tijdens hun bezoek aan het eiland in 2018, meer dan een jaar voordat ze afstand deden van hun koninklijke plichten en naar de Verenigde Staten vertrokken.

Reddy herinnert zich dat Harry en Meghan er moe uitzagen tijdens hun zestiendaagse rondreis. “Ze waren net in het Abel Tasman National Park geweest toen we gingen zitten en samen wat dronken. Ze stelden zich voor hoe het zou zijn om hier te wonen en vroeg zich hardop af of dat theoretisch mogelijk zou zijn”, zegt Reddy in een interview met persbureau Associated Press.

De gouverneur-generaal, die koningin Elizabeth vertegenwoordigt op Nieuw-Zeeland, zei vervolgens dat dat “uiteraard” mogelijk was en dat ze de mogelijkheden maar eens moesten verkennen. “Ze waren nog aan het ontdekken hoe ze hun gezin wilden grootbrengen. En dat hebben ze sindsdien duidelijk gedaan.”

Reddy verduidelijkt dat ze het gesprek niet zag als een formeel verzoek om hulp maar meer als een informele conversatie. Volgens haar waren Harry en Meghan duidelijk onder de indruk van het leven in Nieuw-Zeeland.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig