Harry en Meghan gaan bedanken voor vakantie

Vorsten

2020-01-06 22:27:58

Prins Harry en echtgenote Meghan zijn weer terug in Londen. Dat blijkt uit de mededeling van Buckingham Palace dat de hertog en hertogin van Sussex dinsdag langsgaan bij de Canadese hoge commissaris (ambassadeur). Ze gaan hun waardering overbrengen voor de gastvrijheid in de afgelopen maand. Het echtpaar hield met zoon Archie een met veel geheimzinnigheid omgeven vakantie in onder meer de provincie Brits-Columbia.

De aankondiging heeft op sociale media meteen geleid tot verhitte discussie over de vraag waarom Harry en Meghan naar Canada House gaan om te bedanken voor een privéverblijf. Een vakantie bovendien waarvan eigenlijk niemand mocht weten, al klapte de Canadese premier Justin Trudeau aan het begin ervan al uit de school door het gezin welkom te heten in zijn land.

Het voorgenomen beleefdheidsbezoek wordt niet alleen door de fans van Harry’s broer William bekritiseerd en belachelijk gemaakt. Ook anderen vragen zich hardop af waarom een simpel handgeschreven bedankbriefje niet kan volstaan. Het is immers vreemd om heel publiekelijk – de media zijn uitgenodigd – te bedanken voor een reis waarbij de media niet gewenst waren.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt