Harry en Meghan geraakt door ‘kwetsbare’ staat van de wereld

Vorsten

17-08-2021 15:49:14

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn bedroefd door de “kwetsbare” staat waarin de wereld zich op dit moment bevindt. De hertog en hertogin van Sussex zijn geraakt door de situaties in Afghanistan en in Haïti en de nieuwe varianten van het coronavirus.

“De wereld is op dit moment buitengewoon kwetsbaar”, schrijven Harry en Meghan dinsdag op de website van hun stichting Archewell. Dat de Taliban Afghanistan hebben overgenomen doet de Sussexes pijn en maakt ze sprakeloos. Ook de verwoestende aardbeving in Haïti hakt erin bij ze. “We zien allemaal hoe de humanitaire ramp in Haïti zich uitbreidt en na de aardbeving van afgelopen weekend dreigt te verergeren, we zijn er kapot van.”

De “voortdurende wereldwijde gezondheidscrisis” waar de wereld zich door de coronapandemie in bevindt, maakt het koppel bang. “Verergerd door nieuwe varianten en voortdurende verkeerde informatie.”

Daden

Harry en Meghan steunen zelf goede doelen die zich inzetten voor Afghanistan, Haïti en de coronapandemie en roepen mensen op ook organisaties te steunen. “Het is gemakkelijk om onszelf machteloos te voelen, maar we kunnen onze waarden samen in daden omzetten.”

De prins zei eerder al dat veteranen die, net als hij, in Afghanistan hebben gediend er nu voor elkaar moeten zijn. Volgens Harry zijn namelijk veel deelnemers van zijn Invictus Games, het sporttoernooi voor militairen en veteranen met lichamelijk of mentaal letsel, ook in het land geweest. “Wij moedigen iedereen in het Invictus-netwerk – en de bredere militaire gemeenschap – aan om elkaar de hand te reiken en steun te bieden.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.