Harry en Meghan vernoemen dochter naar Queen en prinses Diana

Vorsten

06-06-2021 19:00:39

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn dankbaar voor alle gelukswensen die ze hebben ontvangen na de geboorte van hun dochtertje Lili, die vrijdag ter wereld kwam. Dat schrijven de twee in een verklaring op de website van hun stichting Archewell.

“Op 4 juni werden we gezegend met de komst van onze dochter, Lili”, schrijven ze. “Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld. Bedankt voor jullie voortdurende vriendelijkheid en steun in deze zeer speciale tijd voor onze familie.”

Lili werd vrijdag om 11.40 uur geboren in het Santa Barbara Cottage Ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. Ze woog bij de geboorte iets meer dan zeven pond. Moeder en kind maken het goed en “beginnen thuis te wennen”, staat in de verklaring. Harry en Meghan maakten de komst van hun tweede kindje zondag bekend.

Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor, zoals haar volledige naam luidt, is vernoemd naar haar overgrootmoeder, koningin Elizabeth. Haar middelste naam, Diana, is een verwijzing naar haar overleden grootmoeder, prinses Diana.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel