Harry en Meghan voor het laatst actief als ‘senior royals’

Vorsten

09-03-2020 18:55:58

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn maandag voor het laatst in actie gekomen als ‘senior royals’. De hertog en hertogin van Sussex, die vanaf april een stap terug doen binnen de Britse koninklijke familie, woonden in Westminster Abbey een dienst bij ter gelegenheid van Commonwealth Day. Ook andere leden van de koninklijke familie waren bij de kerkdienst.

De laatste publieke actie van Harry en Meghan als prominente leden van het Britse koningshuis was tevens de eerste keer sinds de schokkende bekendmaking dat de Sussexes zich met andere leden van de koninklijke familie in het openbaar begaven. De speciale kerkdienst ter gelegenheid van Commonwealth Day werd ook bijgewoond door koningin Elizabeth, prins Charles en zijn vrouw Camilla en prins William en diens echtgenote Catherine. Harry en Meghan verrasten in januari vriend en vijand door aan te kondigen een stap terug te willen doen. Het stel, dat vanaf 1 april niet langer gebruikmaakt van de aanspreektitel zijne/hare koninklijke hoogheid, wil meer tijd doorbrengen in Canada.

Volgens de BBC vliegen Harry en Meghan snel weer terug naar hun geliefde Canada, waar zoontje Archie ook dit keer achterbleef. De hertog en hertogin van Sussex willen financieel onafhankelijk worden van Harry’s familie, voornamelijk door commerciële deals te sluiten. Zo doken de twee vorige maand al op tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse bank JP Morgan. Ook wil het stel zich specifieker op liefdadigheidsprojecten kunnen storten.

Hoewel Harry en Meghan nu hun handen vrij hebben, zijn ze van plan nog geregeld koninklijke evenementen bij te wonen, ook in het Verenigd Koninkrijk. Die worden dan niet echter meer aangemerkt als officiële taken.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft