Harry en Meghan voor Invictus Games langs Elizabeth op Windsor

Vorsten

14-04-2022 22:42:03

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben donderdag een bezoek gebracht aan Harry’s oma, koningin Elizabeth, op Windsor Castle. Het stel komt vrijdag in Nederland aan voor de Invictus Games, maar maakte onderweg een stop in Engeland.

Het is de eerste keer sinds de uitvaart van prins Philip, de man van koningin Elizabeth, dat Harry in Engeland is. De prins wilde eerder dit jaar niet naar de herdenkingsdienst van zijn opa omdat hij het idee heeft dat zijn gezin gevaar loopt in Engeland. Op het Londense Windsor Castle hadden Harry en Meghan een ontmoeting met Elizabeth en prins Charles, de vader van Harry.

In 2020 legden Harry en Meghan al hun koninklijke taken en titels neer. Het stel verhuisde naar Californië, waar de twee nu nog wonen met hun kinderen Archie en Lilibet. Het vertrek van Harry en Meghan leverde hen veel kritiek op. De band met de familie zou sindsdien moeizaam zijn.

Van vrijdag tot en met volgende week zaterdag is Harry in Nederland voor de Invictus Games, een door hem geïnitieerd sportevenement voor mentaal en fysiek gewonde militairen. Meghan gaat naar verluidt eerder terug naar Amerika.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug