Harry en Meghan vragen om eerlijke verdeling vaccins

Vorsten

29-10-2021 22:56:03

Harry en Meghan hebben een open brief geschreven samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de urgentie van een eerlijke verdeling van coronavaccins wereldwijd. De brief is gericht aan de wereldleiders die dit weekend samenkomen voor de G20 top in Rome.

De hertog en hertogin van Sussex schreven de brief samen met de baas van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ze vragen aandacht voor meer vaccins voor de armere landen. “Bij een eerdere G7-top in juni werd beloofd dat er een miljard vaccins beschikbaar zouden worden gesteld voor armere landen”, schrijven de drie. “Maar nu zijn er in sommige landen niet eens genoeg vaccins voor slechts de zorgmedewerkers. Dat roept vragen op. Waar zijn al die beloofde vaccins gebleven?”

Ze roepen op tot betere internationale samenwerking voor een eerlijke verdeling van de vaccins. “Dit gaat over mensenlevens”, is te lezen in de brief. Harry, Meghan en de WHO-baas voegen toe dat het onacceptabel is dat er doses worden verspild. “Dat zou ons allemaal moeten verontwaardigen.”

Het is niet de eerste keer dat de twee zich uitspreken over het belang van coronavaccins voor iedereen. Vorige maand waren ze op bezoek in New York City en daar benadrukten ze tijdens een speech op het Global Citizen Festival in Central Park ook de urgentie van een gelijke verdeling van coronavaccins.

Meer Verenigd Koninkrijk