‘Harry en Meghan willen verlenging van Megxit-deal’

Vorsten

27-12-2020 16:53:37

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zouden naar verluidt de deal die ze eerder dit jaar sloten toen ze een stap terugdeden binnen de Britse koninklijke familie willen verlengen. Dat meldt The Sun.

Begin dit jaar vond de zogenoemde Megxit plaats en kwamen Harry en Meghan meer op eigen benen te staan. Zo konden ze zelf dingen ondernemen. Toch was het niet meteen helemaal over en uit met de koninklijke lusten. Zo mochten ze beschermheerschappen nog even houden. Wel werden Harry’s militaire eretitels ontnomen.

Op 31 maart 2021 zou de regeling vervallen en zouden de hertog en hertogin van Sussex helemaal gestript worden van hun koninklijke privileges, aldus The Sun. Maar in januari zouden nu de eerste gesprekken over een eventuele verlening van de deal via Zoom moeten plaatsvinden. Harry zal dan later zelf naar het Verenigd Koninkrijk afreizen om de deal te bekrachtigen.

De hertog en hertogin van Sussex zouden volgens de krant graag hun beschermheerschappen behouden. Daarbij hoopt Harry ook dat hij zijn militaire eretitels weer terugkrijgt.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord