Harry moedigt atleten Invictus Games aan

Vorsten

2017-04-07 15:53:00

De Britse prins Harry was vrijdag bij de universiteit van Bath om fysiek beperkte oud-militairen aan te moedigen. Net als voorgaande jaren woonde de zoon van prins Charles de kwalificaties van de Britse afvaardiging voor de Invictus Games bij.

Harry was de hele dag bezig in Bath. De prins nam onder meer een kijkje in het laboratorium waar wordt onderzocht wat voor fysieke impact een rugbytackle heeft. Ook ging hij in gesprek met rugbyspelers over nieuwe trainingstechnieken. Daarna was hij buiten te vinden op het trainingsterrein. Daar zag hij een oude bekende: boogschutter Jon, die hij al bij de voorgaande edities in 2014 en 2016 ontmoette. Verder sprak Harry een groep deelnemers toe en keek hij mee met de training van het Britse roeiteam.

Meer dan honderd sporters kwamen vrijdag in actie tijdens de tweede dag van de kwalificaties. De beste atleten van elke discipline plaatsen zich voor de Games, die in september in Toronto worden gehouden. Het wordt de derde editie van het evenement. Meer dan 550 atleten uit 17 landen doen hieraan mee.

In 2014 werden de eerste Invictus Games gehouden. Harry is de grondlegger van het internationale evenement. De prins raakte tijdens zijn diensttijd geïnspireerd door gewonde collega’s die ondanks hun fysieke beperkingen toch bleven sporten en competitief waren.


Meer Verenigd Koninkrijk