Harry herdenkt opnieuw de strijd om Monte Cassino

Vorsten

19-05-2014 08:19:00

MONTE CASSINO – Prins Harry neemt maandag opnieuw deel aan herdenkingen in het kader van de 70e verjaardag van de strijd om Monte Cassino. Hij is daarvoor op de militaire erebegraafplaats van het Gemenebest in Cassino, waar een dienst wordt gehouden voor de Britse slachtoffers van de maanden durende strijd in 1944 in Italië. Harry, die zaterdagavond in Italië arriveerde vanuit Estland, heeft ook een ontmoeting met veteranen die in Cassino of elders in Italië hebben gevochten.

De prins was zondag ook al bij plechtigheden in Cassino, waar tussen januari en mei 1944 keihard is gevochten tegen de Italianen en Duitsers. Aan de kant van de geallieerden namen troepen uit Groot-Brittannië, Polen, Frankrijk, Amerika, Nieuw-Zeeland en nog een aantal landen van het Gemenebest deel.

Harry verdeelde daarom zijn aandacht over de herdenkingen van verschillende landen, met deelname aan de Poolse en de Nieuw-Zeelandse plechtigheden. Tussendoor had hij ook een ontmoeting met gewonde, hedendaagse Italiaanse veteranen. Een aantal van hen zal in september deelnemen aan de door Harry gelanceerde Invictus Spelen voor gewonde militairen.

Harry ging na afloop naar Rome, waar hij in het nationaal museum voor hedendaagse kunst het ontwerp onthulde voor het Britse paviljoen voor de in Milaan te houden Expo 2015.

Meer Verenigd Koninkrijk