Harry praat over veerkracht bij boodschap aan aidsconferentie

Vorsten

07-07-2020 14:37:00

In zijn hoedanigheid als medeoprichter en beschermheer van liefdadigheidsorganisatie Sentebale heeft Harry in een korte videoboodschap tot de Aids 2020 conferentie verteld dat veerkracht belangrijk is voor jongeren die lijden aan hiv.

“Als we samenkomen, als we samenwerken, en we elkaar verheffen, blijft niemand achter. De wereldwijde crisis heeft geleid tot een beter begrip van het belang van veerkracht van jonge mensen die moeten leven met hiv,” zei de hertog van Sussex tijdens een videotoespraak online.

In tegenstelling tot de 22 voorgaande edities, zal de conferentie vanwege de coronacrisis zich voornamelijk online afspelen. De conferentie begon maandag en duurt nog tot en met vrijdag 10 juli.

Sentebale zet zich al meer dan tien jaar in voor kansarme kinderen met hiv in Afrika. Harry richtte de stichting op in 2006 met prins Seeiso van Lesotho.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.