Harry spreekt bij Diana Awards over racisme

Vorsten

01-07-2020 18:35:22

Prins Harry heeft woensdag gesproken tijdens de uitreiking van de Diana Awards, die plaatsvonden op Diana’s geboortedag. Tijdens de Diana Awards worden jongeren die zich inzetten om de wereld een betere plaats te maken in het zonnetje gezet. De hertog van Sussex sprak in een videoboodschap alle jongeren lovende woorden toe.

“Ik ben ontzettend trots om deel uit te maken van deze onderscheidingen, aangezien ze mijn moeder eren en het beste in mensen als jullie naar boven brengen. Jullie doen allemaal zulk geweldig werk en in een tijd van grote onzekerheid hebben jullie de kracht en inspiratie gevonden om iets goeds voor de wereld te doen”, begon Harry zijn boodschap.

In zijn boodschap stond Harry ook stil bij racisme. “Mijn vrouw zei recentelijk dat onze generatie en die voor ons niet genoeg hebben gedaan om fouten uit het verleden goed te maken. Het spijt mij ook, dat we nog geen wereld hebben gemaakt die jullie verdienen. Institutioneel racisme heeft geen plaats in onze samenleving”, aldus Harry.

Naast de hertog van Sussex spraken ook sterren als Liam Payne, Emma Thompson en Miranda Heart de jonge wereldverbeteraars toe.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord